søndag den 5. december 2010

Mandelgaven ll

Nogle kan huske, hvordan jeg baksede med "Mandelgaven". Det var op ad bakke og der måtte knækkes kæpheste, fordi sæben ikke ville som jeg. Ideerne var mange og gode, men skidtet forsæbede så hurtigt at det nærmest var umuligt at hælde på formen.

Mandelgaven ll

Der skulle drejes på flere knapper, før det endelig lykkedes.

Hvor svært kan det være at lave sæbe af mandelolie, spørger du måske? Ikke særligt, men Mandelgaven er ikke blot en almindelig sæbe, det er en sæbe som er så mild og plejende, at den kan bruges i ansigtet. Istedet for almindelig kokosolie er der brugt fraktioneret kokosolie.
En given olie består af flere forskellige fedtsyrer og når man taler om at olien er fraktioneret, betyder det at visse af fedtsyrerne er udskildt i produktionen. Normalt er kokosolie fast ved stuetemperatur, men den fraktionerede kokosolie er flydende, fordi man har fjernet de fedtsyrer, som normalt gør den fast. Det er således blevet en olie, som vasker og affedter mildere, end kokosolie normalt gør og derfor kan den - efter en lang modningsperiode - bruges i ansigtet. Til sammenligning er mine chokoladesæber lavet med shea-olie, som faktisk er fraktioneret shea-smør og derfor også giver en meget, meget, mild og plejende sæbe.

Nå, men om lidt er mandelgaven klar og den står i to versioner. En med 7 % overskydende fedt (superfat) og en med 8 %. Og jeg er sindssygt spændt på, hvilken er bedst. Som regel vil man helst have en høj andel af overskydende fedt, når man laver sæber, som skal være meget plejende. På den anden side vil man også gerne have en hård sæbe, som holder længe, tørrer godt og dermed også er mest hygiejnisk forsvarlig.

Der er ikke andet at gøre end at vente lidt endnu, så det gør jeg.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar